Står solen direkte ind i dine vinduer? Sådan kan du fikse det.

Der er vist ikke mange ting, der er meget mere irriterende end, når solen står direkte ind i ansigtet på en, hvis du ikke er i humør til det. Om det er en kraftig morgensol eller en stærk aftensol, der bager ind er næsten ligegyldigt. Så her er en idé eller to til, hvordan du bedst muligt kan undgå de situationer.

Indret efter det

Hvis du har mulighed for det, så kan du jo overveje hvorvidt det pågældende rum kan indrettes, så solen i mindre grad bliver en gene. Er der en måde, du kan vende sengen på, som lader den være mindre i skudzonen? Eller måske et spisebord, der kan skygges af en væg? På den måde kan du stadig få glæde af det naturlige lys uden at indskrænke det, mens det samtidig måske i mindre grad er i vejen for dig og din komfort.

Vinduesmarkiser

Du kan også installere Vinduesmarkiser på din bolig, for at løse denne problematik. Så kan du blot folde markiserne ud, når solen er generende, såvel som folde dem ind, når du gerne vil nyde solen en smule. Hvis du ønsker at installere disse markiser, skal du dog være opmærksom på, at nogle vinduesmarkiser er bedst egnet til en bestemt type af vindue. Så inden du gør køb, bør du måske konsultere en leverandør eller lignende med henblik på typebestemmelse såvel som muligheder.

Gode gardiner

Du kan også overveje at investere i nogle gardiner, der kan skærme fra solen. Ligesom med markiserne kan de justeres efter behov. I soveværelser kan det være at mørklægningsgardiner er den bedste mulighed for at eliminere irritationen, hvor det i stuen måske kan klares med nogle mildere gardiner, der potentielt også passer lidt bedre indretningsmæssigt end et stort mørklægningsgardin, der måske også kan virke som et voldsomt element i en normal stue.