Hvilke gulve passer bedst til dine behov?

Der findes et stort udvalg af forskellige gulve og forskellige gulvtyper og det er ikke alle gulvtyper, der er lige egnet til alle formål, så hvordan finder du det gulv der passer bedst til dine behov, det får du nogle tips til her, hvor du kan læse om, hvilke gulve, der er særligt egnede i forhold til forskellige behov.

Naturmaterialer

Naturmaterialer kan anvendes til at skabe ro og harmoni i din indretning. Ønsker du flere naturmaterialer i din indretning, så er gulve i naturmaterialer et oplagt valg. Der findes flere forskellige typer gulve, der er produceret af naturmaterialer.

Den mest udbredte og populære er trægulve. Trægulve findes både i typerne plankegulv, 3-stavs parketgulv, stavparket, sildeben og skibsplankegulv. Derudover findes trægulve i mange forskellige træsorter og sorteringer. Udvalget er derfor stort og du kan derfor finde et passende trægulv uanset hvad din smag og stil er.

Også korkgulve, uldtæpper og sisaltæpper er fremstillet af naturmaterialer.

Høj slidstyrke

Skal gulvet anvendes til erhvervsformål eller vil det blive udsat for meget slid i din bolig. Så er det vigtigt at vælge et gulv med en høj slidstyrke. De fleste gulvtyper findes med forskellige slidstyrker og kan fås i varianter der har en slidstyrke, som gør, at gulvet er egnet til erhverv.

Klinker, laminatgulve og klikvinyler er generelt et godt gulvvalg, hvis du har brug for et slidstærkt gulv, men også her er det vigtigt at vælge varianter med en høj slidstyrke.

Gode lyddæmpende egenskaber

Skal gulvet lægges på et sted med højt til loftet eller har du bare generelt brug for at forbedre lydakustikken i dit rum, så kan du med fordel vælge et lyddæmpende gulv.

Korkgulve, DISANO gulve, vinylgulve og linoleumsgulve er alle gulvtyper, der kan anvendes som akustikgulv.

Nem vedligeholdelse

Har du en travl hverdag, så er det rart ikke at skulle bruge alt for meget tid på at rengøre og pleje dit gulv.

Trægulve kan være forholdsvis plejekrævende især, hvis gulvet er overfladebehandlet med olie.

Et af de absolut mindst plejekrævende gulve er klinker, men laminatgulv og vinylgulv kræver heller ikke den store pleje og er derfor gode gulvtyper at vælge, hvis du ikke ønsker at bruge ret meget tid på dit gulv.

Nemt at montere

Når du skal have et nyt gulv kan du enten vælge selv at lægge gulvet eller vælge at få en professionel til at gøre det for dig.

Vil du selv lægge gulvet og har du ikke den store erfaring med gulvlægning, så vil det være en god ide at vælge et gulv, der er let at lægge.

Generelt er gulve med kliksystem betydeligt lettere at lægge end gulve uden kliksystem. Du kan både købe trægulve, laminatgulve, vinylgulv, korkgulve og DISANO gulve, som er udstyret med et moderne kliksystem for nem og enkel montage.

Børnevenlig

Børnevenlige gulve er gulve, der kan tåle at børnene leger eller taber ting på gulvet. Børn og for den sags skyld også kæledyr som hunde og katte betyder et øget slid på gulvet og derfor kan det være en rigtig god ide at vælge et gulv med en høj slidstyrke. Laminatgulve og vinylgulve er generelt et praktisk valg for børnefamilien. Vinylgulve har også den fordel at de føles lune og bløde, hvilket er en fordel hvis barnet er i kravlealderen.

Hygge

Skal gulvet anvendes til at skabe hygge så er væg-til-væg-tæpper og løse tæpper det oplagte valg.