Skal du have nyt køkken? Få gode tips til praktiske valg

Dit køkken skal være flot og indbydende, men det skal samtidig også fungere som en praktisk arbejdsstation, hvor du hver dag kan stå og lave mad. Hvis du gerne vil undgå, at dit køkken bliver for sart, så er der en hel masse praktiske valg, du kan gøre dig.

Vælg en bordplade der holder til meget

Det er først og fremmest vigtigt med en bordplade, der ikke er for sart, for det er der, du står og laver mad altid. Det er ikke rart at stå og lave mad et sted, hvor du hele tiden føler, at du er nødt til at passe på.

Der er nogle bordplader, der er langt mere sarte end andre, så det handler om at finde en, der holder til meget, men som samtidig passer ind i din boligstil. En granitbordplade er den slags bordplade, der holder til mest, men hvis ikke granit passer ind i dit køkken, så findes der også andre bud, der kommer tæt på.

Sæt stænkplader på dine vægge

Stænkplader er med til at holde dine vægge rene. Det er derfor godt at hænge sådan nogle op bagved din kogeplade eller vask. Så undgår du nemlig, at noget sprøjter op på din væg. I stedet rammer det en stænkplade, som er rigtig nemt at tørre af.

Du finder stænkplader i alverdens forskellige designs online her.

Brug nogle neutrale farver

Selvom det er trendy med et anderledes og farverigt køkken, så er det ofte mere sart end et køkken i neutrale farver. Det er samtidig også praktisk at vælge et neutralt køkken, fordi du på den måde er sikker på, at det ikke bare lige går af mode. Hvis du går med et neutralt og klassisk valg, så kan du i stedet skille dig ud med dit interiør og nips.