Giv din have en velfortjent makeover

Trænger din have til en opfriskning? Dette kan gøres på flere forskellige faconer, som passer til enhver pengepung. Dette kommer vi med nogle gode bud på herunder. Lad dig inspirere.

Ingen have uden terrasse

Gør dig umage med at vælge nogle flotte fliser og sten, som passer ind i din have. Du kan blandt andet finde Holmegaardsten lige her. Disse populære og flotte sten giver et rustikt og skønt look til din have.

De fine sten kan anvendes til mange forskellige haveprojekter herunder anlægning af terrasser, højbede, gangarealer og indkørsler. Anvend gerne de samme sten i hele haven, så der skabes en rød tråd. Et godt tip er også at lave nogle små hyggelige bede, som er omkranset af de rustikke sten. Dette skaber en fantastisk harmoni til haven.

Planter og blomster
Planter, buske og blomster pynter i den grad i haven – og er nærmest et must til enhver have. Vælg gerne nogle blomster, som også kan klare de kolde temperaturer. På denne måde sikrer du, at din have ikke ser trist og kedelig ud når kalenderen rammer efterårsmånederne.

Vælg desuden nogle planter, som kan holde flere sæsoner. På denne måde mindsker du havearbejdet, som til tider kan være en sur tjans. Frugttræer og bærbuske er eksempler på planter, som kan høstes år efter år. Hav desuden gerne med i overvejelserne om hvilket sand, som der findes i din havejord og om planterne kan tåle den mængde sol og skygge, som der er i haven.

Mangler du et hyggeligt hobbyprojekt? Så er anlægning af køkkenhave et perfekt bud. Her kan du plante alverdens krydderurter og grøntsager. Der er næsten ikke noget skønnere end at gå udendørs for at plukke sit eget purløg til æggemadden eller frisk basilikum til pizzaen.

Del haven op
Det kan være en god idé at dele haven op i forskellige rum og områder. Som vi allerede har været inde på, kan dette fx være et terrasseområde, hvor der kan bruges mange hyggelige timer med familien og nære venner.

Bagerst i haven kan du med fordel placere de mere vilde planter, som ikke kræver så meget pleje. Lav eventuelt en smuk blomstereng, hvor alverdens flotte blomster kan vokse på livet løst. Her kan du med fordel også placere en skøn hængekøje, hvor du i fred og ro kan ligge og læse den nyeste krimiroman i bogsamlingen.

Lav gerne en hel omkrans af plænen med føromtalte Holmegaardsten, som er med til at holde plænens flotte form. Dette gør det også nemmere, at slå græsset og samtidig mindsker det risikoen for ukrudt i græsplænens sider. Det er altså både praktisk og æstetisk smukt at have en omkrans af plænen.

Husk detaljerne

Det er naturligvis vigtigt at huske alle de små detaljer, som fuldender haven. Dette kan eksempelvis være smukke krukker, lanterner, fuglehuse og ikke mindst en masse hyggelige havemøbler.

Du skal ikke være bange for at give den gas med forskellige pyntegenstande, da det er med til at personliggøre haven, som gør den helt unik.

Øverst på formularen