Sådan gør du dit byhus grønnere

Bor du i byen og er glad for det, men savner de grønne omgivelser, man kan få på landet? Du kan selv afhjælpe dette afsavn ved at gøre dit hus og tilhørende grund grønnere. Dette er ikke kun et look, du selv bliver glad for, men er også tilfredsstillende for dine omgivelsers blik – og hvem ved, måske kan det give noget inspiration til de andre på villavejen.

Her får du en simpel guide til, hvordan du kan give dit byhus et grønnere look – til fælles bedste.

Grønt hegn, grønt tag, grønne fingre

  • Go big or go home! Beklæd dit tag med sedummåtter! De grønne tage vinder større og større indpas i bybilledet, og ikke kun fordi de beskønner udsigten betydeligt. Der er masser af praktiske og klimavenlige fordele ved at anlægge sedummåtter på taget. Det er nemt at passe, idet det stort set passer sig selv. Vær dog opmærksom på, at tagkonstruktionen skal kunne bære den ekstra vægt, som sedummåtterne uundgåeligt giver.
  • Det grønne hegn – også kendt som en hæk. Drop det hvide plankeværk og få anlagt en smuk, grøn hæk i stedet. Den har samme skærmende funktion og forgrønner dit hjems udtryk betydeligt.
  • Plant op i højderne. Du behøver ikke have store, mørke graner stående i din byhave, men plant nogle fine træer, evt. frugttræer, som rager op over hækken og omkranser dit hus på elegant vis.

Gør opgaven overskuelig

At have et rigt planteliv i sin have er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du skal stå ude og luge flere timer ad gangen. Har du ikke just grønne fingre, er der masser af beplantning, der ikke kræver det store vedligeholdelsesarbejde – eller måske skal du gå efter det lidt vilde look i din have? Og husk – der er altid professionel hjælp at hente udefra til opgaverne.