Lad sofaen danne grundlag for stueindretningen

Hvis du ikke ved, hvad du skal starte med, når du skal indrette din stue, så kan du med fordel tage udgangspunkt i sofaen. Der er nemlig mange, der vælger at lade sofaen danne grundlaget for stuens indretning. Det kan du læse meget mere om her.

Køb den rette sofa

Først er det vigtigt, at du køber den rette sofa til din stue. Den skal for eksempel have den rette størrelse. Den skal også have den rette farve. Du kan med fordel kigge på udvalget online, så du kan se, hvordan dine muligheder ser ud.

Vælg den bedste placering for sofaen

Når du har købt din sofa, er det blevet tid til at vælge den bedste placering for den i stuen. Placeringen er nemlig meget vigtig, hvis det netop er sofaen, der skal tages udgangspunkt i. Der er for eksempel mange, der vælger at placere sofaen lige over for fjernsynet.

Hæng en flot plakat eller et fint maleri over sofaen

Når du skal til at indrette resten af stuen, kan du begynde at overveje, hvordan væggen bag sofaen skal se ud. Skal den være helt uden pynt, eller skal der være noget vægdekoration på?

Du kan for eksempel hænge et flot maleri eller en fin plakat over sofaen. Farverne til denne vægpynt kan med fordel matche godt med sofaens farver.

Vælg et passende sofabord

Sofabordet kan spille en stor rolle for stuens indretning. Du kan derfor sørge for at vælge et sofabord, som passer godt til din sofa.

Sæt et gulvtæppe under sofaen

Under sofaen kan du sætte et flot gulvtæppe. Det kan være med til at få sofaen til at se flottere ud, og det kan også øge hyggen i stuen.

Pynt sofaen med sofapuder og tæpper

På sofaen kan du placere et par sofapuder og eventuelt et eller flere tæpper. På den måde får du pyntet sofaen.