Inspiration til en mere frisk og legende indretning

En tung og mørk indretning har det med at smitte gevaldigt af på et rums energi, og det kan i sidste ende gå ud over humøret. Alligevel er der mange, der indretter sig netop sådan – måske fordi det virker naturligt at ‘bygge rede’ i det lange, danske vintermåneder. Gælder det din bolig? Og har du også svært ved at regne ud, hvad du kan gøre for at ændre det på en let og overskuelig måde? Læs med her og få inspiration til at friske boligen op en gang for alle.

Lys og liv i lange baner

Lys og liv – det er to nøgleord, der er gode at huske på, når det gælder en mere indbydende og kreativ indretning. Mange nøjes med en stor loftslampe og glemmer at få lyskilder i rummets hjørner, hvad der er en skam. Hvis det også gælder dit hjem, og du ønsker at rette op på det, kan du eksempelvis vælge at gå på udkig efter Flos lamper til din bolig. Hos Lampemesteren kan du købe Flos lamper i mange farver og lækre designs samt til hver krog af hjemmet. Det vil helt sikkert skabe fornyet energi i boligen med gode lyskilder. Det samme gælder planter, da ‘liv’ som nævnt er et nøgleord i den mere lette indretning. I dag er udvalget af planter stort set uendeligt, men det er selvfølgelig nødvendigt, at du er realistisk i forhold til dit valg, da nogle kræver mere pleje end andre.

Bring sanserne i spil

I forbindelse med dit køb af planter kan du passende købe en lækker duftende buket med fra blomsterhandleren. Udover at stærke, glade farver er som helse for sjælen, gør det også noget godt at forsøge at bringe de andre sanser end netop synet i spil. Såsom lugtesansen. Det kunne også være følesansen. Hvis du ønsker at indtænke de mere sensoriske elementer i din indretning, kan du passende overveje, hvilke tæpper du eksempelvis køber. Eller du kan placere bløde lammeskind i sofaen – gerne i hvid, så rummet ikke bliver for mørkt. 

Skru op for de friske farver

Og nu tilbage til farverne. Farver er nemlig en helt fantastisk mulighed for at bringe kreativitet og lys ind i indretningen. Det betyder ikke, at du behøver hælde farve udover alle væggene eksempelvis, men en enkelt farvet væg vil i mange tilfælde skabe en god dynamik i et rum. Hvis du vælger at farve den ene væg i en frisk farve, er det også nemmere at vælge farveskala til resten af rummet, da du altid kan tage afsæt i vægfarven.