Husk skødet når du køber en ny bolig

Der er hver dag mange, der oplever et behov for at komme inden for nogle nye trygge rammer, når det handler om det sted, hvor de bor. Vores behov ændrer sig nemlig med tiden, og derfor er det vigtigt, at vi har et hjem, der opfylder disse.

Derfor kan det være, at du har opdaget, at dit hjem er blevet for småt, fordi familien gradvist udvides, måske er det blevet for stort, fordi børnene er flyttet hjemmefra, måske vil du gerne tættere på job, familie, venner eller andet, eller også kan det være, at du bare gerne vil starte på et nyt kapitel inden for nogle andre rammer.

Der skal være styr på mange ting inden et køb herunder tinglysningen af skødet

Og derfor har du måske fundet den nye bolig, som du gerne vil flytte ind i. Det er en stor proces at flytte, og det er mindst lige så kompliceret at få styr på alt ting, når man skal købe en ny ejendom. Her er der nemlig en masse ender, der skal gå op i en højere enhed, og der er således også en lang række papirer, som der skal være styr på, således det sikres, at alt bliver klaret efter bogen.

Og det er især også noget, der gælder, når det kommer til selve tinglysningen af skødet på ejendommen. Her skal det nemlig først og fremmest besluttes, hvem der har ansvaret – er det køber eller sælger? Oftest vil det være købers ansvar.

Derfor er det en god ide at få styr på tinglysningen af boligen hurtigst muligt

En tinglysning handler om at fortælle omverdenen, at en bolig har fået en ny ejer. Det er noget, der skal opgives en lang række forskellige steder, og derfor er det vigtigt, at disse oplysninger bliver korrekt noteret ned.

En tinglysning er således også med til at sørge for, at den tidligere ejer eller ofte den, som du køber din bolig af, ikke pludselig kan vælge at sende sine kreditorer til din nye ejendom og gøre udlæg i denne. Derfor er det vigtigt med en ordentlig tinglysning i rette tid, da den som køber sikrer dig sikringsakt.

Derfor bør du have en advokat med ind over, når du skal have tinglyst dit skøde

Det kan være kompliceret at klare på egen hånd, og derfor kan det være, at du søger en juridisk hjælper, der kan sørge for tinglysning af skøde. Og det er da heldigvis også muligt. Du skal nemlig bare tage et kig inden for på en side som; nemadvokat.dk. Her finder du nemlig jurister, der for en meget fordelagtig pris og inden for en meget kort tidsramme kan hjælpe dig med at få tinglyst dit skøde, så du kan fjerne den bekymring fra dine skuldre i forbindelse med købet af din nye bolig.

Men det er ikke det hele, udover selve tinglysningen af skødet kan du også få hjælp til at udarbejdet selve skødet lige såvel, som det sikres, at sagen bliver afsluttet retmæssigt.

Og det er en god sikkerhed at have.

Har du styr på alle de juridiske faktorer i forbindelse med overtagelsen?

Når du handler en fast ejendom, skal du dog være opmærksom på endnu en udgift forbundet hermed. Der skal nemlig også betales en tinglysningsafgift til staten. Og denne afhænger af den værdi, som du handler din nye ejendom til.

Når du overtager en ny bolig, er der således mange ting, som du skal forholde dig til, og derfor er det en fordel at søge hjælp hos en dygtig advokat, der kan tage en stor del af ansvaret fra dig og lette dig for mange bekymringer.