Få bedre kaffe i hverdagen

Livet er for kort til at drikke kedelig kaffe, men hvordan kan man så få bedre kaffe i hverdagen? Det kræver faktisk bare, at du bruger et minut på at gøre dig lidt ekstra umage. Start med at bruge friskmalede kaffebønner – det er hverken svært eller dyrt at male sine egne bønner.

Næste skridt er at brygge kaffen, og her kan man tit smage, hvis der er lagt lidt ekstra tid og energi i brygningen. Vælger du for eksempel at prøve kræfter med den trendy pour over-kaffe (også kendt som slow-brew) kan du føle dig helt sat tilbage til din mormors køkken, hvor der blev brygget god gammeldags filterkaffe.

Forskellen er i virkeligheden heller ikke stor, men med en dripper (som filterholderen hedder på kaffe-sprog) kan man gøre kaffebrygning til en hel videnskab. For det har nemlig noget at sige, hvor fint bønnerne er malet, samt hvor hurtigt og hvor varmt man hælder vandet over kaffen.

Bryg den lækreste latte hjemme hos dig selv

Er du vild med blød og cremet caffe latte, vil du elske at have en mælkeskummer derhjemme. Med den kan du lave varmt og luftigt mælkeskum, som vil sikre dig en helt perfekt latte, cappuccino og alle mulige andre mælkedrikke.

Det kan også varmt anbefales at bruge stempelkander til kaffebrygning. Det er på nogle punkter næsten samme proces som slow brew – for eksempel er malingsgraden af kaffebønnerne og vandtemperaturen stadig afgørende – og alligevel er det en helt anden tilgang til bryggeprocessen.

Stempelkanden lader kaffen trække på samme måde som te. og når kaffen er trukket færdig, skal stemplet presses i bund og kaffen nydes. Brygger du en hel kande kaffe, men kun drikker en kop ad gangen, risikerer du at ende med kold kaffe. Her er termokander altså Guds gave til kaffedrikkerne.